Od všeho něco


Něco k pití

08.09.2011 15:56

Likér z ledových kaštanů

Ingredience: 250 ml šlehačky, 1 salko, 3 x ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, 1/2 litru rumu. Postup: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a...

—————

08.09.2011 15:55

Ořechový likér

Ingredience: 25 zelených ořechů, 4 hřebíčky, kůru ze dvou pomerančů (důkladně omytých octem), kousek skořice, 0.75 litru cukrového sirupu (vyrobí se svařením 50 dkg cukru a 4 dl vody), 0.75 litru konzumního lihu, 0.25 litru vody Postup: Ořechy omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do...

—————

08.09.2011 15:54

Domácí baileys

Ingredience: 2 plechovky Salka, 1 mandlový pudink, 1/2 l mléka, 1/2 l rumu Postup: Plechovky salka dáme na 2 hodiny vařit, z toho 1,5 hodiny necháme jen mírně bublat. Mandlový pudink uvaříme v mléku bez cukru. Až vychladne salko i pudink, vše umixujeme s rumem a pak případně přecedíme.

—————

08.09.2011 15:53

Čokoládový likér

Ingredience: 15 dkg čokolády na vaření, 5 dkg cukru (2 lžíce a 1 vanilkový) 3 dl plnotučné mléko, 1/4 l rumu (stačí 11/2dcl) Postup: Čokoládu a cukr rozpustíme ve vodní lázni.Na ohni rozředíme mlékem a povaříme. Do vychladlého vmícháme rum.

—————

08.09.2011 15:52

Karamelový likér

Ingredience: 1/2litru rumu,1 salko, možno přidat neslazené kondenz. mléko Postup: salko v plechovce vaříme 1hodinu. Po otevření vlijeme do nějaké nádobky a přidáme rum, to vše protřepeme.Pokud možno, umixujeme v mixéru. Poznámka: Konzervu otvírejte až po vychladnutí!

—————

31.07.2011 21:58

Bowle

  Ananasová bowle Suroviny: 1 ananas, hrozen vína, 20 dag pískového cukru, 1 l bílého vína, 0,7 l sektu   Postup: Ananas rozpůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu. Hroznové víno nakrájíme na půlky. Vložíme do mísy, posypeme cukrem a zalijeme vínem. Za občasného míchání necháme v...

—————

31.07.2011 21:56

Bílý svařák s grepem

Svařák s křížalou Potřebujete: 400 ml pomerančového džusu, 400 ml červeného vína, 100 g sušených švestek, lžičku perníkového koření Postup přípravy: Všechny ingredience přiveďte k varu. Poté odstavte z plamene a nechte 15 minut odstát. Pak rozmixujte a podávejte s křížalou. Podle chuti...

—————

31.07.2011 21:49

Medový svařák

Potřebujete: 1 l červeného vína, 5 lžic medu, 1 celou skořici, 1 vrchovatou lžičku hřebíčku, 4 kusy badyánu, plátky pomeranče na ozdobu Postup přípravy: Do středního hrnce nalijte kvalitní červené víno, přidejte koření a víno přiveďte k varu. Hned ovšem stáhněte na minimum. Do hrnečku dejte med...

—————

31.07.2011 21:48

Svařák

Zahřejte se domácím svařákem! V sychravém počasí je svařák to pravé Vhodné víno: volte zlatou střední cestu Ta nejdůležitější otázka při přípravě svařáku zní: Jaké víno použít? Bílé? Červené? Stačí krabice nebo je lepší dražší? Je to jednoduché, držte se zlaté střední cesty a zvolte...

—————