Něco k pití
08.09.2011 15:56
Ingredience:
250 ml šlehačky, 1 salko, 3 x ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, 1/2 litru rumu.
Postup:
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů.
Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a...
—————
08.09.2011 15:55
Ingredience:
25 zelených ořechů, 4 hřebíčky,
kůru ze dvou pomerančů (důkladně omytých octem), kousek skořice,
0.75 litru cukrového sirupu (vyrobí se svařením 50 dkg cukru a 4 dl vody),
0.75 litru konzumního lihu, 0.25 litru vody
Postup:
Ořechy omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do...
—————
08.09.2011 15:54
Ingredience:
2 plechovky Salka, 1 mandlový pudink, 1/2 l mléka, 1/2 l rumu
Postup:
Plechovky salka dáme na 2 hodiny vařit, z toho 1,5 hodiny necháme jen mírně bublat.
Mandlový pudink uvaříme v mléku bez cukru. Až vychladne salko i pudink, vše umixujeme s rumem a pak případně přecedíme.
—————
08.09.2011 15:53
Ingredience:
15 dkg čokolády na vaření, 5 dkg cukru (2 lžíce a 1 vanilkový) 3 dl plnotučné mléko,
1/4 l rumu (stačí 11/2dcl)
Postup:
Čokoládu a cukr rozpustíme ve vodní lázni.Na ohni rozředíme mlékem a povaříme.
Do vychladlého vmícháme rum.
—————
08.09.2011 15:52
Ingredience:
1/2litru rumu,1 salko, možno přidat neslazené kondenz. mléko
Postup:
salko v plechovce vaříme 1hodinu. Po otevření vlijeme do nějaké nádobky a přidáme rum,
to vše protřepeme.Pokud možno, umixujeme v mixéru.
Poznámka:
Konzervu otvírejte až po vychladnutí!
—————
31.07.2011 21:58
Ananasová bowle
Suroviny:
1 ananas, hrozen vína, 20 dag pískového cukru, 1 l bílého vína, 0,7 l sektu
Postup:
Ananas rozpůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu. Hroznové víno nakrájíme na půlky. Vložíme do mísy, posypeme cukrem a zalijeme vínem. Za občasného míchání necháme v...
—————
31.07.2011 21:56
Svařák s křížalou
Potřebujete: 400 ml pomerančového džusu, 400 ml červeného vína, 100 g sušených švestek, lžičku perníkového koření
Postup přípravy: Všechny ingredience přiveďte k varu. Poté odstavte z plamene a nechte 15 minut odstát. Pak rozmixujte a podávejte s křížalou. Podle chuti...
—————
31.07.2011 21:49
Potřebujete: 1 l červeného vína, 5 lžic medu, 1 celou skořici, 1 vrchovatou lžičku hřebíčku, 4 kusy badyánu, plátky pomeranče na ozdobu
Postup přípravy: Do středního hrnce nalijte kvalitní červené víno, přidejte koření a víno přiveďte k varu. Hned ovšem stáhněte na minimum. Do hrnečku dejte med...
—————
31.07.2011 21:48
Zahřejte se domácím svařákem!
V sychravém počasí je svařák to pravé
Vhodné víno: volte zlatou střední cestu
Ta nejdůležitější otázka při přípravě svařáku zní: Jaké víno použít? Bílé? Červené? Stačí krabice nebo je lepší dražší? Je to jednoduché, držte se zlaté střední cesty a zvolte...
—————