Od všeho něco


Bílý svařák s grepem

31.07.2011 21:56

Svařák s křížalou

Potřebujete: 400 ml pomerančového džusu, 400 ml červeného vína, 100 g sušených švestek, lžičku perníkového koření

Postup přípravy: Všechny ingredience přiveďte k varu. Poté odstavte z plamene a nechte 15 minut odstát. Pak rozmixujte a podávejte s křížalou. Podle chuti případně si přislaďte.

 

 

Námořnický svařák

Potřebujete: 1 l červeného vína, 200 ml vody, 1 citron, 1 až 3 panáky rumu, 150 až 200 g cukru krystal nebo krupice, 2 celé skořice, asi 8 hřebíčků

Postup přípravy: Koření s cukrem a citronem nakrájeným na plátky vhoďte do kastrolku s trochou vroucí vody. Nechte chviličku povařit, přidejte víno a panák rumu (podle chuti může být i více) a přiveďte vše k varu. Nakonec svařák sceďte do skleniček s kolečkem citronu.

 

 

Bílý svařák s grepem

Potřebujete: 1 l bílého polosladkého vína, 1 růžový grep, 150 g cukru (může být i vanilkový), asi 5 hřebíčků, 1 badyán, 1 celou skořici

Postup přípravy: Víno s kořením, cukrem a nakrájeným grepem přiveďte k varu a povařte na mírném stupni asi 10 až 15 minut. Podávejte ve skleničkách ozdobených dílkem grepu.

—————

Zpět