Od všeho něco


Bowle

31.07.2011 21:58

 

Ananasová bowle

Suroviny:

1 ananas, hrozen vína, 20 dag pískového cukru, 1 l bílého vína, 0,7 l sektu

 

Postup:

Ananas rozpůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu. Hroznové víno nakrájíme na půlky. Vložíme do mísy, posypeme cukrem a zalijeme vínem. Za občasného míchání necháme v chladničce, až se cukr rozpustí. Před podáváním přilijeme sekt.

 

Blesková bowle
Suroviny:
2 broskvové kompoty, 100 g pískového cukru, 4 dl koňaku nebo rumu, šťáva z 2 pomerančů, 1 l bílého vína, 1 l sodové vody nebo sektu.

Postup:
Broskve necháme okapat (šťávu z kompotu dáme vychladit) nakrájíme na kostičky, dáme do skleněné mísy na bowli nebo do skleněného džbánu, zasypeme cukrem, zalijeme koňakem, šťávou z pomeranče a částí vína tak, aby bylo ovoce zakryté. Necháme asi 2 hodiny odležet, několikrát promícháme. Pak přidáme šťávu z broskví a zbytek vína. Dáme do chladničky. Před podáváním přilijeme sodovku nebo sekt a podáváme v hrníčku se lžičkou.

 

Melounová bowle

Suroviny a postup:

Omytý meloun rozkrojíme a kulatou vykrajovačkou vybereme dužinu. Dáme do mísy, zalijeme částí vína, osladíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v lednici macerovat asi hodinu. Pak promícháme, přilijeme sekt nebo sycenou vodu a podáváme přizdobené snítkou máty a obložené ledovými kostkami.

 

Silvestrovská bowle
Suroviny:
2 plechovky ananasu, 3 plech. mandarinek, 1 plech. broskví, 0,5 l rumu, 1 l polosuchého bílého vína, cukr, šampus nebo soda, 3 l lahev


Postup:
Z ovoce slijeme šťávu, ovoce nakrájíme na kousky vložíme do sklenice, přidáme ananasovou nebo mandarinkovou šťávu z kompotu, osladíme dle chuti a zalijeme 0,5 l rumem. Necháme tak 3 dny v chladu naložené za občasného promíchání. Pak dolijeme víno, šampus nebo sodovku. Podáváme chlazené.

—————

Zpět